Revevalpen ble fanget inn av bygningsarbeidere, og Mikal Kvaal kom og hentet den hjem til revefarmen sin. Han savnet ingen rev, og var spent på om eieren ville melde seg.

- Den hadde vært utenfor Melhustorget i to - tre dager, og fant litt å spise der. Til slutt sprang den inn på lageret til Rimi og var på tur inn i bustikken da vi fikk jaget den ut på det nye spiserommet, fortalte Erik Tessem i Trønderbladet 11. september 2004.

Valpen ble satt ned i ei eske, og der satte den fort i gang med å gnage seg ut. Flere esker ble satt rundt for å stoppe flukten. Etter hvert ble det mistenkelig stille inne i eska, og fleer forsøkte å lokek med pølse. Men valpen var så redd at den ikke ville ha noe.

Lensmannen ble varslet, og han ringte til oppdretter Mikal Kvål for å få hjelp til å få anbrakt valpen på et mer høvelig sted.

Kvaal savnet ikke noen valp, og han var forundret over at den dukket opp  Melhus sentrum siden det er et stykke til nærmeste reveholder. Valpen var tynn, og Kvaal mente den hadde vært heldig som hadde klart seg ettersom det er stor trafikk og elv å passe seg for.

Revevalpen ble hentet opp fra eska, og etter beroligende stryking over pelsen ga den verste hjertebanken seg. Kvaal tok med seg valpen hjem til Kvål, for å oppbevare den der inntil noen melder seg som eier. reven ble også vaksinert mot skabb i tilfelle den var smittet av villrev.

Ti år etter husker Kvaal hendelsen, men kan ikke huske at det meldte seg noen som eide revevalpen.