6. november arrangeres Gaularock for første gang på Støren Hotell. Kulturskolen i Midtre Gauldal har invitert band fra Melhus og Rennebu i tillegg til sine egne for å gå sammen i en forrykende rockekonsert.

Interessen for å spille i band er stor blant ungdommer i Gauldalen. Kulturskolene merker stor pågang via søknader på instrumentopplæring i tradisjonelle band-instrumenter, og tilbyr også egne bandinstruktører. For å vise fram disse ivrige, talentfulle elevene, arrangerer Kulturskolen i Midtre Gauldal derfor ”Gaularock” 6. november kl 19. Målsettingen med konserten er at elevene sjøl skal få knytte kontakter med andre band i nabokommunene, samtidig som de skal få spille på en scene med profesjonell lyd- og lysproduksjon.

Etablerte band

På Gaularock kommer band fra kulturskolene i Melhus, Midtre Gauldal og Rennebu, alle godt etablerte band som har holdt på ei stund. Noen av bandene skriver egne låter, blant annet Endpålanj fra Soknedal. Endpålanj gikk i år videre til fylkesmønstringa i UKM med en egenskrevet sang, og har blitt et populært band med mange oppdrag. I tillegg til Endpålanj kommer X-boys og The Capital fra vertskommunen, mens Zalo deltar fra Rennebu. Spite, Violent Habit og Untoil kommer fra Melhus. Hvert band har et kvarter spilletid, og til sammen vil de utgjøre en helaftens rockekonsert. Det er første gang Gaularock arrangeres, og Kulturskolen i Midtre Gauldal håper at dette kan bli et årlig arrangement.

- Vi har et langsiktig mål med arrangementet, forteller rektor i Kulturskolen i Midtre Gauldal, Arnfinn Solem.

- Og det er å etablere Gauldalens største rockefestival!

KONSERT: Vegard Aasenhus og Nils Ole Lilleøkdal fra Endpålanj.