- Jeg vant, forteller Lars Jostein Ødegaard (7)

Lars Jostein deltok i klassen for de aller minste og trillet først over målstreken. Med kompisen Vegar Hoem Gravråk (7) gikk det imidlertid ikke like prikkfritt, han var uheldig og fikk trøbbel med setet på sykkelen sin.- Setet mitt ble ødelagt slik at det ble vanskelig å sykle, men vi fikset det etterpå, sier Vegar, som fikk mekanikerhjelp av kompisen sin.- Jeg lånte en umbrakonøkkel av onkelen min og reparerte setet, forklarer Lars Jostein.De to guttene fra Kvål er tross sin unge alder inne i sitt tredje år som aktive syklister i Gauldal Sykkelklubb

Viktig at ungene får sykletKvålsrekrutten ble i år arrangert for sjette gang, og er ritt nummer seks i terrengkarusellen til Gauldal Sykkelklubb og Trondheim Velocipedklub. Etter sesongslutt er det premiering for alle som har deltatt på minst fire av ni ritt. Oppmann i Gauldal Sykkelklubb, Gunhild Høvik, poengterer imidlertid at det vikitigste med rittet er at ungene får syklet, og at de som ikke er med til vanlig får muligheten til å delta.- Dette er et åpent ritt og dermed kan alle som vil delta, og samtidig er det god trening for de litt mer etablerte, forteller hun.28 syklister fra fem til 26 år deltok på rittet, som ble rullet opp i Trehjørningen i Råbygdmarka på Kvål.

Mye tid til sykling - Det bruker nesten ikke å være noe fri på våren, det er så mye som foregår, sier Maren Grøthe (7) fra Korsvegen, som nettopp er ferdig med rittet sitt.Hun bruker tydeligvis mye tid på å sykle, men ser ikke ut til å mistrives nevneverdig med det. Mens Maren forteller om dagens ritt kommer en annen syklistspire bort til henne med et kjekt spørsmål.- Kæm va det som kom på første plass da, spør Lars Jostein.- Jada, det var du, sier Maren, og legger til.- Han er tremeningen min, og har kommet før meg i hvert eneste ritt.

SNART I MÅL: Maren Grøthe (7) tråkker til forbi målområdet, Tiril Olsen (7) følger like bak.
FORNØYD: Maren Grøthe (7) fra Korsvegen var storfornøyd med egen innsats, selv om tremeningen Lars Jostein Ødegaard kom før henne inn til mål.
TO KAMERATER: Lars Jostein Ødegaard (7), til venstre, måtte hjelpe kameraten, Vegar Hoem Gravråk (7), med å reparere et ødelagt sykkelsete.
Yngstemann i rittet, Thomas Henriksen Brevik (5), i gang med sin første runde i Råbygdmarka.