Det var rektor ved oppvekstsenteret, Sol Øiaas, som foresto åpningen. Lokalmiljøet hadde stilt mannsterke opp med både voksne og barn, og fra RBK kom landslagsspiller Alexander Tettey og Andreas Nordvik.

Enormt fantastisk

Øiaas kan ikke få fullrost dugnadsgjengen, bestående av foreldre med Håkon Adde og Kjetil Eidsli som dugnadsledere.

- Det er vanskelig å trekke frem noen som har ytt mer enn andre. Dette har foreldrene gjort sammen, og bingen ble bygd på knappe fire uker i høst. Det er helt enormt fantastisk.

Verdien av dugnadsarbeidet anslår Øiaas til rundt 200.000 kroner. Ballbingen er i tillegg finansiert av en tilsvarende sum i spillemidler, 35.000 fra Posten og Norges Fotballforbund og ytterligere 35.000 kroner fra Skaun kommune.

På utlån fra RBK

Flombelysningen, som står på helt til klokken ti på kveldene, ble også testet da det ble spilt to åpningskamper. Med på lagene var Andreas Nordvik og Alexander Tettey. De ble tidvis rundspilt av unge Venn-spillere, noe som kan skyldes at de to eliteseriespillerne så ut til å slite mer med å holde varmen enn lokalbefolkningen. De fikk god anledning til å skrive seg varme på autografer etter kampene.

Niåringene Line Agermann Christiansen og Adrian Storseth Mo, som går i fjerde klasse på Venn skole, fikk spille med RBK-gutta på lagene sine, og var skjønt enige om at det var artig. De synes det er veldig stas å ha fått ballbinge med kunstgress. De har allerede tatt den i bruk, både på dagtid og på kveldstid.

RUNDSPILT: RBK-spillerne Andreas Nordvik og Alexander Tettey var med på de to første offisielle kampene i bingen, og ble tidvis rundspilt av blant annet Line Agermann Christiansen (9) og Adrian Storseth Mo (9), begge elever ved Venn.