Nylig ble en NAV-ansatt i Midtre Gauldal angrepet av en aggressiv klient. Truslene og volden skjedde inne på NAV-kontoret på kommunehuset. Som følge av dette leier de nå inn vektere som skal beskytte de ansatte:

- Dette er ikke noe vi kan leve med over tid, men etter ei totalvurdering så er dette tiltaket vi vil gjøre i første omgang slik vi leser situasjonen. Vi har kontakt med lensmann og kommuneledelsen, forteller Bente Wold Wigum, fylkesdirektør i NAV Sør-Trøndelag.

- Svært belastende

Fylkesdirektøren i NAV forteller at voldsepisoden går inn på de ansatte:

- Jeg syns det er heilt forferdelig og svært belastende. Det vi gjør nå er å bruke det offentlige apparatet som finnes for å komme ut av slike situasjoner. Vi har også valgt å gå til dette skrittet for å sikre de ansatte.

- Hva gjør dette med de ansatte?

- De blir ganske opprørt over at slikt kan skje, de syns dette er heilt forferdelig. Som arbeidsgiver har jeg ansvar og forpliktelser og skal sørge for at de ansatte har et trygt og godt arbeidsmiljø. Jeg har samarbeida med min sikkerhetsansvarlig og vernesida i organisasjonen. Vi jobber tett sammen med kommunen om dette, og de tar også dette alvorlig.

- Skjer sjelden

- Hvor vanlig er det at folk i NAV blir trua og angrepet?

- Det skjer ikke så veldig ofte, men det skjer av og til. Siden vi har blitt NAV-kontor så har vi fått en litt anna sammensatt gruppe brukere. Det er ofte folk i desperate situasjoner som kan henvende seg til et slikt offentlig kontor, så at det skjer av og til det veit vi.

VEKTERBIL: NAV-ansatte i Midtre Gauldal får beskyttelse etter angrep.