Under oppvarming til et stort travløp på Solvalla i Stockholm i går ble Noralf Brækken skadet av hesten Bleke Kongen. Helt uten forvarsel hoppet hesten opp med bakbeina mens Noralf satt i sulkyen. Noralf greide å unngå de første sparkene ved å lene seg bakover, men på det fjerde sparket traff hesten Noralf i hakepartiet. Mens blodet strømmet kom Noralf seg ut av sulkyen og i sikkerhet. Ambulanse kom raskt til stedet og fraktet Noralf til sykehus. Hesten sprang et par runder på banen, men roet seg og ble tatt hand om uten mer dramatikk.

På sykehuset ble det konstatert flere brudd i kjeven. Et åpent sår i haka ble sydd med flere sting. Tennene berget godt, og fra sykesenga sier Noralf Brækken til Trønderbladet at han er ved godt mot.

- Jeg opplevde ikke situasjonen som veldig dramatisk. Nå ønsker jeg å komme meg heim så raskt som mulig. Jeg håper på å bli utskrevet i kveld, sier Noralf. Han tror ikke det blir nødvendig med særlig mange dager i ro før han kan være i virksomhet igjen. De første dagene vil by på problemer med å snakke og å få i seg mat.

- Vet du mer om hva som forårsaken sparkene fra hesten?

- Nei, ikke i det hele tatt. Hesten var pigg og i god form. Jeg har aldri opplevd noe som ligner på dette fra Bleke Kongen, sier Noralf.

- Kan det være noe fysisk som plager han?

- Nei, det har jeg vondt for å tro. Men han vil sjølsagt bli undersøkt, sier Noralf.

- Vil hesten bli behandlet på noen spesiell måte framover?

- Vi vil nok bruke han og behandle han på samme måte som før. Det er en god og snill hest, sier Noralf. Både han og flere fra Norge hadde store forventninger til starten på Solvalla onsdag. Bleke Kongen var favoritt, men ble tatt ut av løpet uten flere vurderinger da Brækken ble satt ut av spill.

Arkivfoto