Klæbu Skolemusikkorps fylte 40 år den 4. oktober! Dette skal markeres med stil. Under kyndig ledelse av dirigent Sven-Arne Sørum inviterer de 76 medlemmene mellom 8 og 20 år, og deres solide nettverk av entusiaster og støttespillere til storslått jubileumskonsert i Klæbuhallen neste lørdag. Og hovedgjesten er Ole Edvard Antonsen!

Vil hylle dirigenten

Det er Sven-Arne Sørum som har greid å kapre den verdensberømte solotrompetisten til Klæbu. Han lover et variert program og en konsertopplevelse av de sjeldne. Nestleder i korpset, Sjur Inge Øgaard, får ikke fullrost dirigenten nok.

- Han er primus motor og alfa omega i korpset, selve motoren som holder oss i gang. Han er kulturbærer i hele bygda. Sven-Arne er unik.

Men det er ikke bare dirigenten som har høye ambisjoner. – Ungene vil gjerne stille i konkurranser, og korpset har deltatt i en rekke av dem. Vi ble nr. 9 i NM for skolekorps i Sandefjord i sommer, og der var nivået brutalt høyt, forteller Øgaard. - I Trøndersk Mesterskap ble vi nr. 2 i år og i fjor vant vi beste innslag for aspirantkorps. Når korpset er ute og reiser sørger de store ungene for opplæringen av de minste, og tar seg veldig godt av dem.

Dirigent Sven-Arne Sørum er overbevist om at et høyt musikalsk nivå gir en god mix av trivsel.

- Spilleglede og kvalitet går hånd i hånd. Det viktigste målet for meg er at ungene føler at de lykkes.

Omgitt av spilleglede: Åtte unge solister omringer dirigenten sin. Sammen med Klæbu Skolemusikkorps og prominente gjesteartister er de beredt til å forføre publikum i Klæbuhallen neste lørdag. Foran f.v: Berit Gundersen på waldthorn, dirigent Sven-Arne Sørum, Janne Damba på trompet og Maren Forseth med sang. Bak f.v.: Kristoffer B. Vollset på pauker, Inger Marie Sørum Øgaard på trombone, Bente Sjøbakk på klarinett, Maiken Skogstad på altsax og Jan Arne Stavik Karlsen på tuba. Karina Sørum Øgaard kommer også til å delta på fløyte.
Slår på stortromma: Klæbu Skolemusikkorps slår på stortromma, og inviterer til storstilt jubileumskonsert i Klæbuhallen neste lørdag. Billedlig fremstilt av trommis Per Arne Øye og medspiller Magnus Telebond på øving.