- Sønnen min, Knut Eerik Halvorsen (49), kommer hjem til bygda etter 20 år i Bergen og et par år i Trondheim for at vi skal utvide og drive galleriet i kompaniskap. Vi planlegger å plassere huset på ei lita tomt ved siden av det nåværende galleriet i Hammerdalen. Knut Eerik skal bo i huset. Og i tillegg skal det brukes til visningsrom og oppbevaring av kunst, forteller Knut Halvorsen, som har drevet Galleri Arctica i 26 år.

Avslag i PMU

Ifølge saksdokumenter til tirsdagens møte i plan- og miljøutvalget i Skaun kommune, søker Halvorsen om å fradele ei tomt på 378 kvadratmeter fra grunneier Mons Gafseth.

- Jeg har kommet til enighet med både Gafseth og Helge Johny Dyndal, som eier våningshuset som tidligere tilhørte gården til ekteparet Lihaug. Alt er klart, og jeg forventer at det går bra. Dersom de går imot dette, kan ikke Skaun kalle seg en kulturkommune, konstaterer Halvorsen.

- Men innstillinga til vedtak i PMU er avslag av fradeling av tomt der du ønsker.

- Ja, jeg har registrert det. Men de må jo først sette seg inn i saken, orientere seg, og deretter konkludere. Det blir feil og komme med en konklusjon først, svarer Halvorsen med klar melding til administrasjonen i kommunen.

- Beliggenheten på tomta og våningshuset vi ønsker å overta er jo som skap for galleriet vårt, legger Halvorsen til.

Les hele saken i papiravisa lørdag 14. april eller pdf-utgaven

UTVIDER: Knut Halvorsen vil overta våningshuset som tilhører Helge Johny Dyndal. Hensikten er at sønnen Knut Eerik skal bosette seg i huset. Far og sønn skal utvide og drive galleriet Arctica i kompaniskap. Foto: Tor Arne Sæther