Et landemerke i Melhus sentrum kan få nye eiere eller bli omgjort til et leilighetskompleks.

- Vertshuset Høvdingen er et landemerke i Melhus. Alle vet hvor det er, sier Johan Ofstad, daglig leder for Heimdal Eiendomsmegling, avdeling Melhus.

Mangeårig krovert, Willy Fjorden, har nå bestemt seg for at vertshuset enten skal leies ut eller selges. Datteren Mona som tok over drifta da Willy ble pensjonist, trekker seg ut fordi hun synes at drifta gir henne små muligheter for familieliv. Dette er årsaken til at framtida for Vertshuset Høvdingen vurderes.

- Vertshuset Høvdingen har vært drevet i 27 år, og i 26 år av dem har vi hatt plussresultat. I fjor hadde vi en liten minus, men det skyldes kostnader til oppjusteringer og at vi var sene med å legge på prisene. I år går vi i pluss, sier Fjorden.

Han medgir at de slet da E6 ble lagt utenom Melhus sentrum, men at det nå går greit. Bedriften omsetter for bortimot 11 millioner kroner i året, og Fjorden takker for den oppslutningen lokalbefolkningen viser om vertshuset. Der får de tradisjonsmat, og kjøttkakene er en storslager. Vertshuset har tre ansatte på heltid og resten på deltid. Rundt 15 til sammen jobber der. Fjorden forteller at flere av de ansatte har arbeidet der i over 20 år, og han takker de ansatte for innsatsen. Samtidig håper han at de ikke blir arbeidsledige.

- Jeg håper at vertshuset kan fortsette som serveringsbedrift. Det hadde vært artig og toppers hvis det hadde kommet overnattingsplasser i tilknytning til vertshuset. Det mangler i Melhus sentrum, og kan ha vært en brems, sier Fjorden.

TRADISJONSKOST: Willy Fjorden har i årenes løp servert mangt et kjøttkakemåltid i kafeen.