Torsdag var det på tide å røre på seg igjen, for opplevelseslystne trønderbladlesere på tur til Italia.

Etter en dag helt i ro i byen Riva del Garda, tok vi denne dagen turen til kirken Madonna della Corona, som ligger i Spiazzi, om lag fem mil fra Riva.

Kirken er et spektakulært syn for nordmenn, som for så vidt er vant til at det til alle tider har vært bygd hus ”der ingen skulle tru at nokon kunne bu”, men dette byggverket er likevel noe å la seg imponere over.

Kirken ble påbegynt i middelalderen. Siden er den bygd ut i flere omganger, og det største kirkebygget som er der i dag, ble ferdig på 1800-tallet.

Den har alltid vært en del av et kloster, og også nå er det nonner som bor og virker i og rundt kirken.

Kirken er en valfartskirke, og det anmodes om stillhet og respekt når man ankommer langs den smale veien i fjellveggen. Dette skal være et sted for ettertanke og refleksjon, og besøkende bes være spesielt oppmerksomme på at de må være respektabelt antrukket når de trer inn det hellige rom. Her er det ikke ønskelig med bare lår og mager, enten du er mann eller kvinne.

Men stedet er en turistmagnet, og det er mange mennesker som ønsker å se den spesielle kirken, så ønsker man virkelig rom for ettertanke og nærhet til Gud, er ikke dette rette stedet på en sommerformiddag.

Uansett, vi lot oss alle begeistre, og de 365 trappetrinnene gjennom den frodige løvskogen, fra hovedveien ned til kirken, var en opplevelse i seg selv.

Noen var spreke nok til å gå trappetrinnene opp igjen, mens andre tok bussen (!) som snor seg opp gjennom fjellveggen. Veien er selvfølgelig relativt ny, og er en del av tilretteleggingen for den moderne turisten. Vi kan antagelig knapt forestille oss hvilket arbeid de hadde, de som skulle bygge kirken i sin tid, den gang det ikke gikk buss opp og ned bakkene.

Les mer:

Installert i Italia

Lokalpolitikk i Tyskland

Over den lille dammen

Nå er vi snart klare for avreise!

Jodlet av begeistring