Sjuendeklassen ved Jåren Råbygda skole i Skaun, mottok onsdag belønning for sin innsats i den nyetablerte Trønder-

Energiprisen. En pris som er opprettet for å stimulere barn og unge til engasjement og interesse omkring naturfag og energi. For å komme i betraktning, måtte klassene som deltok, besvare en rekke oppgaver. Førstepremien på 10.000 kroner gikk til Havdal skole i Rennebu, men andrepremien på 5.000 kroner, den havnet hos sjuendeklassingene ved Jåren Råbygda skole!

TrønderEnergiprisen er en del av TrønderEnergis Skoleprosjekt 2003, og dette er første gang prisen deles ut.

Glitrende på nynorsk

Av alle stilene som sjuendeklassen ved Jåren Råbygda skrev, var det stilen til Enoch By som ble valgt ut fra skolen og som fikk en så formidabel ros av juryen. En fjær i Enoch sin hatt, og i skolens nynorskprofils hatt, ettersom Jåren Råbygda ennå som eneste skole i Sør-Trøndelag, sverger til nynorsken.

Lærerikt

Ellers satte de stor pris på turen til Brattset kraftverk i Rennebu, der de langt inne i berget fikk se turbinhallene og sjølve hjertet og hjernen i strømproduksjonen. I den lange tunnelen inn til kraftverket var det plassert ut oppgaver, som de også måtte besvare som en del av konkurransen.

Hva pengene skal brukes til, har den senere tid vært et heftig tema i klassen. Enigheten var ennå ikke 100 prosent. Men mye taler for at noe kommer til å gå med til en tur til Vassfjellet Skisenter...

Vinnere: En andrepremie er så visst ikke noe nederlag. Glade sjuendeklassinger ved Jåren Råbygda skole ble i går 5.000 kroner rikere. Fra venstre foran: Torstein Jørund Mo, Enoch By, Vegard Morken, Ingebrigt Leistad, Ådne Mehlum. Bak fra v: Martin Okstad, Ingunn Melby, Maria By Aalmo, Trine Svorkland, Kirsti Krogseth og Bernt Åge Rekstad.