Det ble et Herrens uvær i fjellet tirsdag og natt til onsdag. 34-åringen var sammen med noen jaktkamerater på jakt i Nekkjådalen i Singsås. I åttetida tirsdag morgen forlot han jakt-campen for å gå ned til bilen for å hente noe utstyr. Det var det siste kameratene såg til han. Mannen var kledd i jaktklær og hadde ikke med seg sekk. I 14-tida ble kameratene klar over at noe var galt og begynte å letingen. Etter flere timer uten resultat ble politi og redningsmannskaper varslet klokka 17.50.

Ifølge leder for letestyrken, lensmann i Midtre Gauldal, Torill Rostad, gikk en ut med full letestyrke umiddelbart. Det vil si Røde Kors-mannskaper fra Singsås og Budal, Sea King-helikopter, redningshunder og politihunder. Rundt 30 personer var involvert i søket etter mannen. Letinga pågikk til langt på natt, men uten resultat.

Været var ufyselig med kuldegrader vind og snødrev, og letemannskapene hadde en tøff jobb.

Heldig

Letinga startet igjen i sekstida onsdag morgen. Nå også med Røde Kors-mannskap fra Ålen mens Heimevernet i Haltdalen ble forhåndsvarslet. Sea King helikopteret fant til slutt mannen. De oppdaget han liggende på bakken, nedsnødd under et 15 centimeter tykt lag med nysnø, men fortsatt i stand til å løfte en hånd å vinke til helikopteret. Han ble umiddelbart og i sterkt nedkjølt tilstand, fløyet til St. Olavs Hospital der han ble tatt under behandling i nitida. Mannen ble funnet ved Lesetvollen, bare tre-fire kilometer fra jaktcampen. I skrivende stund har mannen ennå ikke fått forklart seg, annet enn at han i helikopteret ga uttrykk for at hadde gått seg vill.

Lensmann Torill Rostad berømmer redningsmannskapene som tross det utrivelige været var meget engasjert og innstilt på topp innsats, som hun uttrykker det.