Gevinsten årets laksekonge under Kvålsdagan fikk,  tilsvarte en kilospris på omtrent 5000 kroner. Det slo konferansieren fast da premiene skulle deles ut fredag kveld.

I fjor måtte fiskekonkurransen avlyses på grunn av for mye vann i Gaula og i år var vannføringa i minste laget. Laksene var lett synlige i elvevannet, men så var det å få dem til å henge fast på kroken.

Hunnlaks

Lars Kåre Utgård ble vinneren av laksekonkurransen. Han fikk en laks på 1,2 kilo i bruhølen. Siden dette var en hunnlaks fanget i juli, kan den ikke tas med hjem av fiskeren. Imidlertid var laksen så skadd at den vil bli innlevert til Gaula natursenter ble det opplyst av konferansieren under premieutdelinga. Premien var fiskeutstyr til mange tusen kroner donert av en sportsbutikk i Melhus.

Les også: Gaula natursenter er 20 år

Andrepremien hadde en verdi på 5000–7000 kroner, og den gikk til Runar Hulsund. 14-åringen forteller at han ikke fikk laks, men at han fikk en uttrekkspremie.

- Jeg er veldig fornøyd med premien, sier Hulsund.

Ola Skaslien, Vilde Kvaløy og Tina Garberg fikk også premier.

Fiskehistorie

Valdeier Einar Klingenberg sier at tilbudet om å få fiske i Gaula er dugnad på høyt niviå blant valdeierne.

- Fire lakser ble mistet og en av dem var stor. Det var veldig fin stemning ved elva, og trimavdelinga stilte med kaffe. Det er potensial for enda større deltakelse neste år, sier Klingenberg.

Barneopplegg

Melhus jeger- og fiskeforening hadde eget opplegg for barn, og Birger Kvålsvoll forteller at rundt 30 unger deltok. Fangsten uteble, men ungene var topp fornøyde med å få fiske samt få fiskestenger og pølser etterpå.

- Det beste er å ha det gøy, sier Martin.

Sist helg startet Kvålsdagan med Vassfjellet Opp, og denne helga er det full rulle med fotballcup, barneaktiviteter, fest og turmarsj.

Emil (6) og Jan Morten Hokseggen deltok i Melhus jeger- og fiskeforenings opplegg for barn. Helt topp synes Jan Morten Hokseggen.
Runar Hulsund fikk en gjev uttrekkspremie.
Laks ble det ikke denne gangen, og i stedet fikk de unge fiskerne pølse av Kim Roar Kvålsvoll som står i bakgrunnen. Foran står Malin, Maiken, Marcus og Martin.
Jochelyn Yokwe (14) og Marit Kvaal (13) syntes det var artig og spennende å prøve seg på laksefiske.