Vasene med blomsterbuketter i lobbyen vitner om at flere har satt pris på at hotellet endelig er oppe og gå igjen etter en grundig innvendig oppussing. Søndag kveld var lokalbefolkningen innom for en smugtitt, og i dag legger de første gjestene seg ned i nyoppussede rom og ubrukte laken.

– Her har vi byttet ut alt mellom tak og gulv i hele huset, sier hotellsjef Elin Hörnqvist og gir Trønderbladet en liten rundtur i etasjen som nå er i drift.

– Tilbakemeldingene har vært svært positive så langt, og folk opplever nok lokalene som ganske forandret fra slik de var før. Likevel mener vi at vi har beholdt det som særpreger bygget, som for eksempel disse karakteristiske skråtakene. Det kjennes ut som om vi har mye støtte lokalt. Folk er interesserte i hvem vi er og hva som skal skje med driften. Det er spennende.

Bygger rom og hybler

Selv om hotellet nå er oppe og går, og de første besøkende sitter i lobbybaren og nyter leskende drikke, jobbes det fortsatt på høygir både inne og ute.

Etasjen under inngangsnivået skal være ferdigstilt i løpet av svært kort tid, og uteterrassen med overbygd tak er bare noen hammerslag unna. Etter det venter ferdigstilling av sokkelen, som skal inneholde hybler til utleie. De ventes å være ferdige i løpet av august. Etter det tar de fatt på toppetasjen.

– Vi vil ha 24 rom disponible før den er ferdig renovert, forklarer Hörnqvist.

– Må jobbe oss varme

I løpet av uka har de mest sannsynlig også en kokk på plass, så da blir det full matdrift på huset. Inntil alt er på stell, tar de det steg for steg i begynnelsen på det nyåpnede hotellet.

– Mye er nytt, også for oss, så vi trenger nok litt tid for å bli varme i trøya. Vi må jobbe oss litt inn, men etter hvert her ser vi for oss å ha både musikk og andre arrangementer her. Baren er allerede åpen for de som har lyst til å stikke innom, og vi håper jo at dette skal kunne bli en møteplass for lokalbefolkningen, sier den svenske hotellsjefen, som forøvrig er bosatt i Soknedal.

Allerede booket

Alt ser ut til å ligge til rette for at hotellet skal bli det samlingsstedet de håper det skal bli. En selskapssal med god plass til minst hundre mennesker med egen bar er klar til bruk. Det samme er frokostsalen, som rommer 60.

– Vi har allerede reservasjoner for konfirmasjoner og store selskaper, så det ser jo ut til at folk har lyst til å bruke bygget, sier hun.

Hun opplyser samtidig om at de har fått i stand en avtale med Røros mat, men at de fortsatt søker etter enda mer lokale alternativer.

– Det er noe vi jobber med å få til, absolutt.