Valget av varaordfører i Melhus gikk ikke helt etter oppskrifta fordi noen stemte feil.

Å stemme feil kan få store følger, og i Melhus har feil navn på stemmelappen ført til at den forventede ordføreren ikke ble valgt. I det tilfellet skrev en kommunestyrerepresentant sitt eget navn i stedet for navnet på ordføreren.

Skriftlig

Tirsdag kveld skulle det nye kommunestyret i Melhus konstitueres, og en av sakene under møtet var valg av ordfører og varaordfører. Ap, SV, KrF og V foreslo Hallgeir Solberg (KrF) som sin kandidat. Sigmund Gråbak (H) foreslo Johan Lund Furunes (Frp), mens Jorid Jagtøyen (Sp) foreslo Jostein Myhr (Sp). Det ble forlangt skriftlig valg, og stemmesedlene ble delt ut.

Da stemmesedlene var samlet sammen i ølbollen som brukes som seddelsamler, dukket det opp en overraskelse. Tellekorpset fant 18 stemmer for Solberg, 12 for Lund Furunes, åtte for Myhr og en for Erling Bøhle. Sistnevnte var nettopp valgt som ordfører, og noen ønsket tydeligvis at Bøhle også kunne bli varaordfører. For å få flertall for Solberg, måtte det 19 stemmer til. Det nye kommunestyret har 37 medlemmer.

Omvalg

Gruppeleder Gunnar Krogstad (Ap) henviste til et rundskriv om at alle kandidatene skulle delta i et omvalg, og bad derfor om en ny avstemning. Den runden viste at Solberg fikk de 19 stemmene som var avtalt på forhånd, mens Lund Furunes fikk 12 og Myhr åtte.

Les mer i Trønderbladets torsdagsutgave!

TELLES: Mens rådmann Roy Jevard og formannskapssekretær Tove Ryen teller opp stemmene, følger Jorid Jagtøyen, Johan Lund Furunes og Gunnar Krogstad med på om alt går riktig for seg.