Forrige helg mistet ti stykker førerkortet da Utrykningspolitiet (UP) hadde kontroll natt til lørdag og natt til søndag. I tillegg fikk tre bøter.

- Denne strekningen brukes som fartsetappe, sier Kjell J. Gylland.

Han bor i et hus som ligger klin inntil E6 på 70-sonen på Gylløyen mellom Hovin og Støren. – Vi hører kjøringen etter vi har lagt oss om kveldene. Vi ligger i senga og hører at de fyker forbi. Du ligger og tenker: Smeller det nå?

Nettopp denne strekningen lokket ti stykker til å kjøre over 106 km/t forrige helg. UP hanket dem inn. Den som hadde det mest travelt, ble målt til 132 km/t. Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk mener det tilsvarer et speedometer som viser nærmere 150 km/t i sjåførens bil.

Kjell Gylland setter stor pris på at UP har kontroller. Og særlig at de stilte seg opp på kvelds- og nattestid i helgene. Det er da det er verst.

- Lite trivelig for fotgjengere

- Det er klart: For fotgjengere å ferdes langs E6 uten gang- og sykkelbane, er en lite trivelig opplevelse. Helt klart. Selv om det er en 70-sone, er det et rettstrekke. Det høres ut som det er lett å gasse på for sjåfører, sier Ingvar Tøndel i Statens vegvesen.

At det ikke er gang- og sykkelbane på strekningen ved Gylløyen, skyldes rett og slett prioriteringer, ifølge Tøndel.

- Men jeg vet at det har vært press fra kommunen på denne strekningen, sier han.

De arbeider nå med neste Nasjonal transportplan, som skal gjelde fra 2010. Her skal sikkerhetstiltak og mindre tiltak prioriteres

FRYKTER ULYKKE: Kjell J. Gylland har soverommet ut mot det han kaller en fartsetappe langs E6. Særlig er farten høy i helgene og da spesielt på kvelds- og nattestid. Forrige helg mistet ti stykker førerkortet her.