Det var klokka 16.48 mandag ettermiddag at politiet fikk melding om at det hadde vært en ulykke to-tre kilometer nord for Soknedal. To personbiler hadde frontkollidert, og en person satt fastklemt i den ene av bilene.

Tok ansvar

Før hjelpemannskapene kom til, kom en sykepleier og tok ansvar for å hjelpe den 19 år gamle mannen som satt fastklemt.

– Utrolig bra at folk bidrar med slik ekspertise når en kommer opp i en situasjon som denne, mener operasjonsleder i Sør-Trøndelag, Leif Berglund.

Mens redningen pågikk, ble også meldt fra om at det kom røyk fra bilen. En annen forbipasserende kom til med et blannslukkingsapparat og stod klar i tilfelle bilen skulle begynne å brenne.

Ikke alvorlig skadet

Både luftambulanse, ambulanse, politi og brannvesen kom til stedet, og klokka 17.48 ble den fastklemte mannen reddet ut og sendt til St. Olavs Hospital med luftambulanse. 19-åringen som er fra Soknedal skal ikke være alvorlig skadet. Heller ikke kvinnen som satt i den andre bilen skal ha fått alvorlige skader i sammenstøtet.

Ulykken skal ha skjedd da bilen 19-åringen kjørte kom over i motgående kjørebane. Saken blir etterforsket av Midtre Gauldal lensmannskontor.