Tomta på Grønøra, som i dag er dyrka mark, må reguleres om. Den prosessen er i gang, men ferdig reguleringsplan vil ikke være klar før i november – desember. Det sier assisterende rådmann Steinar Gaustad i Orkdal kommune.

Gasser ikke på

– Norsk Kylling opererer selv med et veldig stramt tidsskjema. Er dere ikke redde for at de velger dere bort, når det tar så lang tid?

– De har hatt et veldig stramt tidsskjema. Så har de flyttet på avgjørelsen gang på gang. Om det blir for sent for dem, er en vurdering de må gjøre. Vi får det ikke ferdig før den tid, hvis vi skal gjøre det på en ordentlig måte, sier Gaustad.

Les: Kan bestemme seg i februar

Enormt tempo på Støren

I Midtre Gauldal har de valgt en helt annen taktikk, og gitt arbeidsgruppen utvidede fullmakter og de har jobbet i et enormt tempo for å få ferdig reguleringsplanen. Opp mot 30 personer fra konsulentfirmaet Sweco har jobbet med planen, og alle innen enheten Næring-, plan- og forvaltning har i perioder vært sysselsatt med arbeidet.

– Dere har ikke vurdert å gjøre det så raskt som Midtre Gauldal?

– Det er jo en usikkerhet om vi får endelig godkjenning på å ta i bruk arealet. Vi mener vi har fått gode signaler fra Fylkesmannen på det. Men området har sine miljøsider, og vi kan ikke overkjøre frister. Da tror vi det er mye større sjanser for klager på reguleringsplanen etterpå. Vi skjønner at Norsk Kylling gjerne skulle hatt dette mye tidligere. Men vi velger å gjøre dette på en ordentlig måte, og regulere på rett vis. Hvis det blir for sent, er det et valg Norsk Kylling må ta, sier Gaustad.

Orkdal startet opp arbeidet med planprosessen i høst. Fristen på høringen for dette planprogrammet går ut i slutten av denne uka. Så blir høringsuttalelsene behandlet i februar, og programmet behandlet. Så går prosessen sin gang, med det de antar vil være en ferdig reguleringsplan mot slutten av året.

Behandler i februar

I Malvik har de kommet lenger, omtrent like langt som Midtre Gauldal. Litt etter er de, da detaljreguleringen skal behandles i utvalg for Areal og samfunnsplanlegging 9. februar, forteller rådmann Carl-Jakob Midttun.

Interessant nok på eksakt samme dato som neste styremøte for Norsk Kylling. Det er knyttet spenning til om en beslutning vil komme da, men det virker tydelig at planprosessene i de forskjellige kommunene er avgjørende.

Til nå har Norsk Kylling ikke hatt nok fakta på bordet om de forskjellige tomtealternativene, til å fatte en beslutning. Administrerende direktør Kjell Stokbakken sa 10. januar at en beslutning avhenger av statusen for reguleringsarbeidet i de forskjellige kommunene.