Ifølge en e-post sekretær Torstein Rognes i Gaula fiskeforvaltning har sendt på vegne av styret til medeierne på valdet Borten/Losen på Kvål og Ler, skal forvaltninga ved gjentatte anledninger har fått skriftlige og muntlige meldinger fra fiskere om oppfordring til brudd på fiskereglene.

Gråbak skal, ifølge meldingene, ha tilbudt fiskere fryseplass for ulovlig fanget fisk, og han skal ha sagt at regelverket i Gaula bare er tull og ingenting å bry seg om.

Har vurdert tiltak

– Styret er av klar oppfatning at slik atferd ikke kan aksepteres av tillitsvalgte i vassdraget, skriver Rognes på vegne av styret i e-posten.

Rognes opplyser at jurist hos Miljødirektoratet er blitt kontaktet. Han viser til at nedstenging av fisket er et virkemiddel, men at det vil ramme de andre i sameiet. I stedet varsler styret at de vil be Sigmund Gråbak om umiddelbart å trekke seg fra tillitsvervet i representantskapet, og at dersom dette ikke skjer, vil styret kalle inn representantskapet for å vurdere saken, som det heter i e-posten.

Trønderbladet har kontaktet Rognes for å få en kommentar, og han sier at han ikke ønsker å kommentere saken.

– Dette er en intern sak som håndteres av styret, sier Rognes.

Avviser innholdet

Sigmund Gråbak avviser bestemt påstandene i e-posten, og opplyser at han har kontaktet advokat Frode Kvernrød for å få hjelp. Etter råd fra advokaten har Gråbak bedt Gaula fiskeforvaltning om å få dokumentert hvem som har gitt skriftlige og muntlige tips til Gaula fiskeforvaltning.

– Jeg har ikke fått noe svar, sier Gråbak.

Til det svarer sekretær Torstein Rognes at han ikke ønsker å kommentere det.

Gråbak mener at innholdet i e-posten fra Rognes er ærekrenkende og injurierende.

– Vi vurderer fortløpende anmeldelse av Gaula fiskeforvaltning. Det er usanne påstander, opplyser Gråbak.

Han varsler at han ikke vil trekke seg fra vervet i representantskapet.

BER GRÅBAK TREKKE SEG: Torstein Rognes, sekretær i Gaula fiskeforvaltning.
POPULÆRT VALD: Sigmund Gråbak er medeier i valdet Borten/Losen, og er ikke en av de avbildede fiskerne. Bildet er et illustrasjonsfoto fra valdet.