– Inntektsgapet mellom kvinner og menn er ganske uforandret fra tidligere år, sier direktør Gabor Molnar i Experian, tidligere CreditInform.

Men det skjer store forandringer mellom de ulike fylkene. For eksempel er det Møre og Romsdal og Telemark som har størst prosentvis økning av folk med millioninntekter.

Rik på Østlandet

Tradisjonelt er det Oslo, Akershus og Rogaland som har flest med høye inntekter. Og fortsatt er det fem ganger så mange som har millioninntekter i disse fylkene enn i fylker som Nordland og Nord-Trøndelag.

I Rogaland og Akershus tjente 2,3 prosent av befolkningen over 18 år i fjor over 1 million netto, mot 0,47 prosent i Nordland.

Menn fra Møre og Romsdal opplevde den største inntektsveksten med 10 prosent, fulgt av kvinner fra Rogaland med 9,8 prosent.

Jevnt i Finnmark

– Faktisk er det i Finnmark det er minst inntektsforskjell mellom kvinner og menn, med 24 prosent. Forskjellen er størst i Rogaland med 47 prosent, sier Gabor Molnar i Experian.

På bunnen av inntektsskalaen for kvinner er Aust-Agder med 150 008 kroner. Kvinnene i Oslo ligger på topp med 206 721 kroner.

Menn i Akershus gjør det best med 350 151 kroner i gjennomsnittsinntekt, på bunn ligger menn i Finnmark med 217 360 kroner.

Kilde: Newswire