Kristin Flåøyen, Linda Ørsnes, Nina Tiseth og Marianne Elverhøy, alle 10b, har laget kunstverket "Jødeutryddelse". Asken symboliser restene etter jødene som først ble gasset i hjel og siden brent. Hansken med hakekorset på toppen av askehaugen er et tegn på hvor stor makt tyskerne hadde.

- Inspirasjonen har vi fått gjennom bilder, filmer og ekskursjoner til Hegra festning, synagogen i Trondheim og Falstadsenteret (nest største fangeleiren etter Grini). Prosjektet har vært artig og spennende, og vi mener at dette er en bedre form for læring enn om læreren hadde stått oppe ved kateteret og kun fortalt oss hva som skjedde, sier de.

Plassmangel

Hele trinnet på 12 lærere og cirka 120 elever har jobbet i tre uker med det tverrfaglige prosjektet. Hakekors, piggtråd, Hitler-bilder og fangehull var ting som gikk igjen gjennom store deler av den flotte utstillinga.

I kveld er foreldre invitert til skolen. I tillegg kommer det en representant fra Falstadsenteret for å åpne utstillinga offisielt, samt å få vite hvordan en skole jobber med et slikt tema.

Årsaken til at utstillinga står i så kort tid er først og fremst plassmangel på skolen. Men installasjonskunst pågår også innenfor et visst tidsrom. Når det er over, blir alt kastet.

SKREMMENDE: Kunstverket til disse jentene formidlet hvilke uhyggelige ting som skjedde under andre verdenskrig. Fra venstre: Kristin Flåøyen, Linda Ørsnes og Nina Tiseth.