– Denne uka har det vært 13 smittetilfeller i Melhus hvorav 11 på Gimse ungdomsskole og Brekkåsen skole. Kriseledelsen har hatt det ukentlige møte i dag fredag, og har besluttet at ett trinn på Gimse ungdomsskole skal ha hjemmeundervisning tre dager i neste uke for å få gjennomført testing, sier rådmann Katrine Lereggen i Melhus kommune.

Fredag fikk Melhus registrert fire nye smittetilfeller. Totalt står Melhus nå med 241 smittetilfeller i koronatiden.

To skoler

Melhus har smitteutbrudd blant barn og unge, og i september har det vært nærmere 40 smittetilfeller hvorav mange har vært barn og unge. Nesten alle dager i september har kommunen fått meldt inn nye smittetilfeller. Statistikken viser fem nye smittetilfeller på torsdag.

To skoler er berørt, og disse er Gimse ungdomsskole og Brekkåsen skole. Ett trinn ved Brekkåsen skole ble torsdag sendt på hjemmeundervisning ut uka fordi kommunen håper det kan dempe smittetrykket ved skolen. En annen grunn er at det også går forkjølelse, og kommunalsjef Nina Hoseth sier at symptomene på covid-19 og forkjølelse er svært like.

Fredag besluttet kriseledelsen at ett trinn ved Gimse ungdomsskole også skal få hjemmeundervisning for å få testet elevene ifølge rådmann Lereggen. Kommunen håper at testing kan vise hvor mye smitte det er på dette trinnet.

– Jeg skjønner at foreldre kan føle utrygghet. Tilbakemeldinga fra skolens ansatte er at de føler at de har kontroll, sier Lereggen.

Teststrategi

Melhus kommune praktiserer den nasjonale strategien med at elever kan teste seg ut av karantene.

– Det er utstrakt bruk av hurtigtester, og vi følger opp med ordinære tester om det er utslag på hurtigtester, sier Lereggen.

Om noen har symptomer på covid-19, må de ta ordinær test og ikke selvtest. En selvtest gir svar etter 15 minutter.