Sokna-løperen sørget for at stemningen i den sørtrønderske leiren var på topp. Heidi sikret seg to individuelle medaljer, og var i tillegg en viktig bidragsyter til at det ble stafettbronse. Hovedleder Olav Jarle Hoås var imponert over 14-åringen.

- Vi visste Heidi var god og hadde muligheter. Hun har vært i en klasse for seg på kretsplan. De fleste 15-åringene har også slitt med å holde følge. Men det var først i helga vi fikk et sammenligningsgrunnlag i forhold til de andre kretsene, sa Hoås.

Kan bli god senere

- Vi vet av erfaring at det ikke er nødvendig å gjøre det bra i Hovedlandsrennet for å bli en bra seniorløper. Jenter og gutter i denne alderen har forskjellig utviklingskurve, sier Hoås og legger til at ikke alle kan bli like god.

Går i Holmenkollen

Heidi var nær ved å kopiere Arnt Einar Engan som vant Hovedlandsrennet som 14-åring. Den lovende andreårsjunioren kunne reise heim fra Bardufoss med både gull og sølv. Heidi, som kommer fra en langrennsinteressert familie, legger ikke skjul på at hun hadde ambisjoner om å kjempe i toppen. Men hun var usikker på nivået til konkurrentene.

- Jeg hadde klaff både på fredagens sprint og i lørdagens fristilrenn. Det var på femkilometeren jeg hadde størst forhåpninger da jeg reiste til Namsos. Da det gikk så bra på sprinten, skjønte jeg at formen var god. Jeg håper jeg klarer å bevare den i ei uke til. Kommende helg skal jeg nemlig gå i Holmenkollen, sa den allsidige tenåringen, som er tatt ut til å gå en etappe for Sør-Trøndelags førstelag i Ungdomsstafetten.

SATTE STANDARD: De sørtrønderske jentene som deltok i Hovedlandsrennet gledet seg på Heidi Kant Bjørnlis vegne. – Det er viktig å ha en som setter standard, sa kretslagsleder Olav Jarle Hoås.