- Vi har ikke svart ennå, men vi har ingen ledige kontorlokaler, sier enhetsleder Stein Roar Strand.

Les også: Vil en Pegida-gruppe til Midtre Gauldal?

Tviler på om det hadde vært aktuelt

Trønderbladet forteller at det ikke bor noen med avsenderens navn på adressen som står i brevet. Strand forteller at brevet er sendt via Posten, og ikke fra en e-post.

Han tviler uansett på om det hadde vært særlig aktuelt å leie ut til grupperingen, hadde de hatt lokaler.

– Da måtte vi lagt frem saken politisk. Nå bestemmer vi selv hvem vi leier ut til. Nå var det faktisk ingen lokaler ledige, da blir det enkelt for oss å svare.

– Hvis dette er reellt, hva synes du om at denne grupperingen vil etablere seg her?

– Nå skal jeg vel ikke ha noen form for politiske standpunkt i jobben. Privat kan jeg ha masse meninger, men ikke på jobb, sier Strand.

- Ikke noe til overs

Han overlater den politiske synsinga til ordføreren, Sivert Moen (Sp):

– Jeg har ikke noe til overs for den typen organisasjoner, for å si det rett ut. De har et menneskesyn som er ganske avlegs. Om vi har grunnlag for å nekte dem leie, så lenge de operer innenfor lovens rammer, er en annen sak.

Les hva politiet sier: Har oppsøkt nettdebattanter

Han er tydelig på at han ikke liker at grupperingen har planer om å etablere lokallag i kommunen.

– Jeg vil ikke oppfordre noen til å engang vurdere å bli medlem av noe sånt. Det er min umiddelbare reaksjon, i alle fall, sier han.

Det var enkelt å sende svaret, da Pegida Noreg ønsket kontorlokale i Midtre Gauldal: Det finnes ingen ledige. Enhetsleder Stein Roar Strand er usikker på om de hadde ønsket å leie ut til denne grupperingen, hadde det vært ledige lokaler å oppdrive. Foto: Marthe Eid