Viviann har aldri tatt sangtimer. Likevel sjarmerte hun den mye omtalte juryen med Jan Fredrik Karlsen i spissen, slik at hun ble sendt til Oslo i håp om å avansere ytterligere i konkurransen.

- Juryen uttalte at jeg hadde fin stemme og at jeg tok meg bra ut. Karlsen var imidlertid ikke helt imponert, så det var tre mot en på at jeg gikk videre, smiler hun.

Selv vet hun hvordan det gikk i Oslo, men det har hun ikke lov å avsløre ennå. Seerne får først svaret i sendinga kommende fredag. Om hun gikk videre fra den første runden i hovedstaden, er hun en av femti som er igjen.

- Husker ingenting

Hun sang den samme sangen i Oslo som hun gjorde i Trondheim.

- Da var vi imidlertid flere som sto på scenen samtidig og sang etter tur og orden. Det var mye bedre enn å stå alene, og jeg var sist i gruppa mi, forteller Viviann.

- Jeg sto igjen med en god følelse etter den første runden i Oslo, konstaterer hun.

Totalt 6000 deltakere

- Har du planer om en musikalsk karriere?

- Det vet jeg ikke ennå. Men jeg skal om ikke lenge begynne hos sangpedagog, sier hun.

Viviann så tv-programmet i går kveld sammen med søstera og venninner.

Det var 1.400 som prøvde seg på audition i Trondheim. Kun ni sangtalenter gikk videre til Oslo. Totalt 6.000 fra hele landet fikk sjansen til å vise sitt talent i første runde av Idol.

GIKK VIDERE I IDOL: Viviann Bellingmo gikk videre fra Idol-audition i Trondheim. 17-åringen vet selv hvordan det gikk under prøvene i Oslo, men det får hun ikke lov å avsløre ennå.