Etter at statsminister Per Borten fra Flå gikk av som stortingsrepresentant i 1977, har det vært langt mellom melhusbygg som har møtt på Stortinget. Gravråk kommer ikke på noen faste, og trolig har det vært ytterst få om ingen som har møtt som vararepresentant. Aldersmessig vil Gravråk være blant de absolutt yngste på tinget.

Politisk aktiv lenge

20-åringen har til tross for sin unge alder allerede kommet godt i gang med sin politiske karriere. 14 år gammel meldte han seg inn i AUF, og han har rukket å være leder i Melhus AUF. Som 18-åring kom han inn som fast medlem av Melhus kommunestyre, og han har vist seg som en engasjert representant. Særlig er det ungdommens sak han taler, og en av sakene han spesielt har kjempet for er et ungdomshus i nedre Melhus. Han ble svært skuffet da det ikke ble flertall for å bygge om Elverhøy skole til ungdomshus.

Saken som fikk ham til å melde seg inn i AUF, var kampen mot rasisme, og han er fornøyd med at AUF har jobbet mye med temaet antirasistisk sone.

- Det er lett å bli voldsomt engasjert, og jeg har lært veldig mye som jeg ikke ville ha gjort om jeg ikke var blitt med i et parti. Jeg sa ja til å stå på stortingslista som en takk til partiet, sier Gravråk.

Etter stortingsvalget i høst ble han første vararepresentant på Sør-Trøndelag Arbeiderpartis liste. Nå har han fått beskjed om at Gunn Karin Gjul og Jorodd Asphjell blir fraværende ei ukes tid etter nyttår, og da får han sjansen til å møte i Stortinget. Senere blir det nok flere opphold.

- Jeg er veldig spent, og jeg kan ikke skryte på at jeg er lommekjent på Stortinget, sier Gravråk som har vært på omvisning og et par møter i regi av AUF der tidligere.

Les mer i papirutgaven 31. desember.

NYTT SKRITT: På nyåret skal Knut Gravråk fra Kvål for første gang møte på Stortinget, og han er spent på hvordan det blir.