Katrine Lereggen er rådmann i Melhus kommune. Hun forteller at antall dispensasjonssaker i 2018 ikke var spesielt høyt. Foto: Foto: Trønderbladets fotoarkiv, TB

Onsdag ble Katrine Lereggen tilbudt stillinga som rådmann, og hun regner med at hun tar jobben. Når hun tiltrer, er ikke avklart. Det vil hun avklare i samtaler med Skaun kommune, og hun sier at hun egentlig ikke har tenkt på noen tiltredelsesdato ennå fordi det ikke har vært noen realitet at hun har fått stillinga før nå. Den forrige rådmannen, Lars Metlid, har sluttet.

I dag er Lereggen rådmann i Gratangen kommune, og hun sier at det er mer enn vemodig å forlate kommunen.

- Det er mange positive folk her selv om det er tøffe tak med nedgang i folketallet og reduksjon i overføringene. Vi har orden og styring på økonomien, men det koster. Ting gjør seg ikke selv, sier Lereggen.

Å komme til Skaun kommune blir som å vende hjem igjen ettersom Lereggen også tidligere har jobbet i kommunen. Hun tiltrådte som rådmann i Gratangen kommune 20. mars 2006, og før den tid var hun først ansatt innen helse- og omsorg og senere rådgiver for rådmannen i Skaun.

- Jeg har ikke hjemlengsel, og jeg har det fantastisk der jeg er. Men jeg har lyst å komme tilbake, sier Lereggen.

Av utdannelse har Lereggen Kommunalhøgskolen, og hun har videreutdanning innen ledelse og mastergrad i public administration fra København. Lereggen betegner seg som fortsatt fri og frank.