Oppslutninga om motorsykkelens dag i Skaun ble god, og Tore Bollandsås er imponert over at kommunen har et så stort mc-miljø.

- At det er tre mc-klubber i en så liten kommune er veldig bra. Dessuten er det mange som ikke er med i en klubb. Utgangspunktet for treffet var å vise fram miljøet, sier Bollandsås.

Feiring

Skaun har klubbene Lucifers MC, Cojones og Skaun MC. Lucifers MC er for øvrig 25 år i år, og feirer jubileet i august. To av klubbene har egne klubbsted, mens det andre steder er samling utendørs på faste steder.

Mc-folket samlet seg utenfor Skaun ungdomsskole der de oppmøtte koste seg med vafler og kaffe i solskinnet. Inntektene fra vaffelsalget gikk til å dekke utgiftene med å lage plakater for arrangementet. De frammøtte kunne beundre sykler i prisklassen 50.000 til 400.000 kroner, og her var det alt fra veteran til det nyeste. Noen sykler var selvbygde, mens andre var klar til bruk da de ble hentet hos forhandleren. Alle merker og modeller skulle ifølge arrangøren var representert.

Tradisjon

Det ble arrangert for første gang i fjor med rundt 80 oppmøtte, og med så god oppslutning, regner Bollandsås med at en tradisjon er stiftet.

Etter samlinga utenfor ungdomsskolen, la motorsyklistene ut på en runde rundt om i Skaun. Deretter gikk turen i samlet flokk til Trondheim Bike Show på Lerkendal.

BLANKE: Det blinket i pussede motorsykler da mc-folket samlet seg, og Jan Arild Grandetrø, Tore Bollandsås og Thomas Lyngstad var imponert over hvor mange som kom.