Fredag morgen står Melhus registrert med 23 smittetilfeller på torsdag, og totalt 932 tilfeller av covid-19 i koronatiden.

– I dag fredag har vi fått meldt 49 nye smittetilfeller. Totalt har vi så langt denne uka fått 126 nye smittetilfeller, og det er fortsatt noen dager igjen av denne uka. I forrige uke hadde vi 148 smittetilfeller. Det ser ikke ut til at Melhus har fått den kraftige smitteøkningen en har sett i andre kommuner, men vi må forvente at mange av oss kommer til å bli smittet, sier enhetsleder Monica Brækken i Melhus kommune.

Mange ungdommer

Brækken forteller at det er mange smittede ungdommer som ikke har bostedsadresse i Melhus.

– Jeg vil ikke stedfeste hvor disse bor, sier Brækken på spørsmål om det er smitte på folkehøgskolene i Melhus.

Melhus kommune har registrert enda flere tilfeller enn det Folkehelseinstituttet oppgir i sin statistikk. Årsaken til at Melhus kommune har høyere smittetall enn Folkehelseinstituttets statistikk, er at kommunen også teller med smittetilfeller blant personer som bor i Melhus og som ikke er folkeregistrert i kommunen. Onsdag hadde Melhus ifølge kommunens registrering, 53 smittetilfeller på én dag. I løpet av torsdagen var det 61 som tok PCR-test ved den kommunale teststasjonen.

– Vi ser at de som blir smittet, får sterk hodepine, milde forkjølelsessymptomer og lett feber, opplyser Brækken.

Midtre Gauldal

Midtre Gauldal fikk registrert seks nye smittetilfeller for covid-19 på torsdag og sju nye på fredag, Kommunen har fått meldt totalt 391 smittetilfeller i koronatiden.