Om Soknedal var viden kjent for sin sauutstillingsdag før, så har kalvemønstringa med 19 barn med sine kalver oppnådd status som den største mønstringa i Trøndelag i år. Publikum flokker seg gjerne omkring ringen for å se på når barna viser fram at de har det moro og kan handtere kalvene. De mange pussige situasjonene som gjerne oppstår, gjør hele forestillingen til et ganske fornøyelig skue.

Godt hjulpet av et fint høstvær, tok svært mange turen til bygdadagen i Soknedal i år. Til tider vart det faktisk trangt om plassen inne i Soknahall. Det skulle tilsi at det var gode tider for både loddselgere og andre. Et nytt og artig innslag i år som ble godt mottatt var de musikalske innslagene fra senen. Det var sangkoret Samhald, Endpålainj og ei musikkgruppe fra Budal som fikk folk til å trampe takta.

Landbruket er selve grunnlaget for bygdadagen i Soknedal, et omfattende fagområde som gir mange muligheter for å utvikle dagen videre framover.

HØR NO HER: Det ser ut som at Amalie Stendal fra Melhus har noen formanende ord å si til kalven 4044 Fiona på kalvemønstringa i Soknedal.
HAR DET ARTIG: Mens det var første gang at Amalie Stendal fra Melhus stilte med kalv i Soknedal, så var det tredje gangen at Siren Aas Berg var med. Amalie til venstre med 4044 Fiona og Siren står til høyre sammen med kalven 835 Hoppen.
KALVEKOS: Publikum langs mønstringsringen fikk også å ta på kalvene. Det er Ellen Fagerbekk til venstre som har med seg kalven 60 Amalie og Elise Fagerbekk som leier rundt på 58 Mia.
DA KALVEN VILLE HA PAUSE: Plutselig syntes 759 Svartsi at nok var nok, og la seg rett ned for å kvile seg litt. Selv om Siri Almås nok ser litt overrasket og oppgitt ut, så hun taklet det som skjedde fint.
VETERAN: Thomas Fagerbekk fra Soknedal har vært med på kalvemønstringa flere ganger før. Han liker å holde styr på kalver som spretter og danser litt. Kalven heter 420 Lotta.
SVØPRINSEN VISER SEG FRAM: Oskar Lillebordal fra Soknedal tok noen runder med 4042 Svøprinsen i mønstringsringen. Kalven frøs i alle fall ikke på føttene.
KOM OG KJØP: Sokna 4H i Soknedal hadde stand i Soknahall hvor de solgte blant anna sjøllaga såpe. Fra venstre Ole Erik Røe, Andreas Stenbro, Sigrid Elise Bordal, Line Moen Aune og Marita Johansen.
BUDALSK SVINGOM: Et nytt og populært innslag på bygdadagen i Soknedal var sang og musikk fra senen i Soknahall. Musikkgruppa fra Budal ga folk
LOPPER TIL LEIRSKOLE: Det er tradisjon at 7. klassen ved Soknedal skole rensker opp i skuffer og skap heime. Derfor har de mange ting og tang til salgs på loppemarkedet sitt på bygdadagen. Inntekta gir penger i kassa til leirskoloppholdet på Bjørsund neste vår. De som gleder seg til leirskole på Hustadvika er fra venstre Oda Fagerbekk, Heidi Grytdal og Janne Stensås.
MISS SPEL: Så flott var dette spellammet til Eivind Fagerbekk at det fikk hvit sløyfe og missetittel på bygdadagen i Soknedal. Det er Ole Erik Røe og Arnt Even Røe som viser fram lammet.
MISS DALA: Lammet til Unni Anshus ble kåret til det fineste dalalammet i missekonkurransen. Fra sauavlslaget i Soknedal overrakte Kjell Edvin Stenbro en gavepremie.
MYNDIG DOMMER: Saudommer Erling Halseth hadde makt og myndighet til å kunne peke med staven sin for å kaste ut fra ringen de tekklamma som ikke holdt mål i missekonkurransen.
ROKKEN SOM SPINNER: Bergljot Røe og Aslaug Solbergløkk viste fram for publikum at de fortsatt kan kunsten med å kale og spinne.