Tirsdag morgen er det blitt registrert tre nye smittetilfeller for covid-19 for Melhus, og totalt har Melhus fått registrert 717 smittetilfeller i koronatiden. Enhetsleder Monica Brækken i Melhus kommune opplyser at det utpå tirsdagen, er meldt inn tre nye smittetilfeller.

Ifølge oversikten til Melhus kommune, ble det 63 nye smittetilfeller for covid-19 i årets første uke. Antall smittetilfeller økte jevnt og trutt utover høsten, og uka før jul ble det rekordhøyt smittetall med 97 smittetilfeller på ei uke.

I løpet av mandag var det 90 som testet seg ved den kommunale teststasjonen, og det er lenge siden så mange testet seg på én dag. 22.142 tester er utført ved den kommunale teststasjonen i Melhus.

– Det er mange som tester seg fordi det var mange smittetilfeller i forrige uke, og noen ble nok engstelige av den grunn, sier enhetsleder Brækken.

Midtre Gauldal står ikke registrert med noen nye smittetilfeller på mandag. Men kommunen meldte om 11 nye i helga hvorav åtte på Soknedal skole og to knyttet til smitte hos ansatt og beboer på sykehjemmet på Støren.

Totalt har Midtre Gauldal fått registret 319 smittetilfeller for covid-19 i koronatiden.