– Bakgrunnen for møtet er et pågående arbeid for å finne ut hvilke aktiviteter og hvilket innhold vi skal fylle Gaula natursenter med i framtida. Både bygget og tomta har en spennende beliggenhet på Støren, og det åpner for mange muligheter.

Det sier assisterende kommunedirektør i Midtre Gauldal kommune, Bodil Brå Alsvik om tirsdagens folkemøte i kultursalen ved Gauldal skole og kultursenter.

– Idémyldring i grupper

På møtet, som er åpent for alle, ønsker kommunen innspill til hvordan natursenteret kan videreutvikles til det beste for samfunnsutviklinga i Midtre Gauldal.

Både kommunedirektør Alf-Petter Tenfjord og bylivsutvikler Eileen Brandsegg i selskapet Bylivsutvikling AS vil komme med informasjon underveis, blant annet om arbeidet som er gjort så langt.

– Vi håper så mange som mulig dukker opp. Det blir tilrettelagt for idémyldring i grupper, og vi håper det vil føre til en god diskusjon om framtida for natursenteret. De innspillene som kommer, vil vi ta med oss videre i prosessen.

Havner på politikernes bord

Hun opplyser de allerede har fått mange tilbakemeldinger på hva bygget og området kan brukes til i tida som kommer.

– Mange har klare tanker om stedets framtid, og vårt mål er å sy sammen innspillene slik at de blir en naturlig del av videre saksgang. Kommunedirektøren vil siden fremme en sak for politisk behandling, så får lokalpolitikerne komme fram til et endelig vedtak, legger Brå Alsvik til.

I desember omtalte Trønderbladet at Nav har midlertidig tilholdssted i bygget mens deres lokaler i rådhuset blir renovert. I desember var det også avviklingssalg av varelageret hos Gaula natursenter.

I oktober i fjor ble dørene hos natursenteret stengt etter sommersesongen.

Folkemøtet finner sted klokka 18 tirsdag kveld.