Vinnerne av ”kaillbæringa” ble Hanne og Steinar Bones. Medarrangør i Adrenalinvukku Hans Enlid trur lokalkunnskapene og mulig smugtrening er forklaring på seieren:

- Der grunneiere i området der løpet gikk og kjente stega godt. Kanskje de har vært og trent litt, jeg har sett spor som kan antyde at de springer rundt nedpå der med kaillen på ryggen, sier Enlid muntert. Det er første gang det har vært arrangert kaillbæring i både Gauldalen. Så langt Adrenalinvukku-arrangørene kjenner til er det første gangen det har vært arrangert kaillbæring noen sinne i heile verden.

- Jobber med vekta allerede

Adrenalinvukku ble ikke nedringt av folk som ville delta i kaillbæringa. Det starta i det små for verdenspremieren: Tre par deltok.

- Hva syns deltakerne?

- Kaillberinga ble ganske godt mottatt. Noen ble kanskje litt overraska på grunn av mennenes vekt. De snakker allerede nå om en sånn kur til neste år for å få vekta ned på karene og mer styrke til kvinnene. Det kommer til å bli satsa seriøst på det her ja, jeg har hørt flere som har sagt det, forteller Enlid.

- Hvor hard var konkurransen?

- Det var tre sekund som skilte de beste. Ho som ble siste hadde et voldsomt handikap. Ho hadde en gubbe på 90 kilo å bære på og var ikke så stor sjøl, humrer Hans Enlid.

VERDENSMESTRE: Hanne og Steinar Bones ble Gauldals- og verdensmestere i kaillbæring. Foto: Per Kristian Aasen, Gaula Adventure