Personene som forklarte seg uriktig om hva som hadde skjedd etter snøskuterulykka på Gåsbakken julaften, blir siktet for falsk forklaring. Statsadvokaten har nå gått gjennom saken, og konkluderer med at det skal opprettes sak.

Endret forklaringDet var fire personer som etter ulykka ga uriktige forklaringer. Det var nemlig en snøskuter nummer to med to personer på, som kom kjørende etter avdøde Håvard Bakken (25) på jordet der den tragiske ulykka skjedde.

Den første forklaringen gikk ut på at en av de fire som bor i nærheten av ulykkesstedet, hørte smellet idet snøskuteren kjørte inn i lyktestolpen som sto på jordet. Etter en stund endret de forklaringene sine, og vedgikk at to av dem kom kjørende etter på en egen snøskuter. Denne skal de ha kjørt vekk før luftambulansen kom til stedet.

Alvorlig- Hva som skjer videre, kan vi ikke si helt sikkert. Enten kan det bli forelegg eller så kan sakene går for retten. I verste fall kan de havne i fengsel, sier vakthavende ved Melhus lensmannskontor.

Loven er streng på området for falsk forklaring.

- Ja, det er alvorlig å avgi falsk forklaring, bekrefter politiet.

Obduksjonsrapporten viser at avdøde hadde promille da ulykka skjedde.

ULYKKE: Det var 25 år gamle Håvard Bakken fra Korsvegen, som omkom i snøskuterulykka på Gåsbakken julaften. Foto: Marthe Eid