- Det var fredag kveld i nitida vi hørte at de kastet noe mot vinduene. Jeg trodde først det var småstein, forklarer Gerd Rekstad.

Hun og ektemannen Birger bor helt øverst i Gammelbakkan, og har ofte ungdom passerende forbi huset både i skoletida og på kveldene. Av frykt for at eggkasterne skulle bli provosert, gikk hun ikke ut før de ga seg.

- Jeg så en gutt som kom opp bakken mot huset. Da han så meg stoppet han og ble veldig usikker, før han fortsatte forbi, forteller Rekstad.

Hun mistenker at gutten kan ha vært involvert i eggkastingen.

Halloween

Det er ikke frøste gang Rekstad har opplevd å få ting kastet mot vinduene sine. Tidligere vintre har det blitt kastet snøballer, og under en halloweenfest for noen år tilbake ble det også kastet egg mot vinduene til Rekstad.

- De kom i store horder, og det var umulig å plukke ut de som gjorde det. Den gangen kom to ansatte på skolen for å vaske bort sølet, sier Rekstad.

Hun har ikke hørt om at naboer fikk egg kastet på huset i helga, og synes at hun og mannen har blitt rammet av litt vel mange tilfeller av ungdomsstreker gjennom årene, etter at skoleveien ble lagt forbi huset deres.

- Kanskje kjedet de seg i høstferien, og var frustrert generelt, hvem vet, sier Gerd Rekstad.

Også denne gangen kontaktet hun skolen, men hun tror det blir vanskelig å få tak i den eller de skyldige.

TILGRISET: To av vinduene til Gerd Rekstad og ektemannen Birger er fremdeles nedgriset etter eggkastingen.
MÅ VASKES: Gerd Rekstad mener det blir vanskelig å få bort sølet nå som egget har tørket på vinduene.