Til tross for en treg start gikk Marit Bjørgen inn til sølv på sprinten i Düsseldorf. – Gutsen er der, sier Marit, men hun vil ikke love at denne sesongen blir bedre enn den forrige.

- Jeg var sterk nok til at jeg kunne ha vunnet. Men jeg kom ikke noe godt ut, og lå som nummer fem eller seks rett etter start. Når løypa er så kort blir det vanskelig å vinne med et sånt utgangspunkt, sier Bjørgen.

Positive svar

På forhånd hadde hun, til Bjørgen å være, relativt forsiktige ambisjoner om topp fem. Nå er hun lettet over de foreløpige svarene kroppen gir.

- Jeg synes jeg gikk litt bra på ski. Gutsen er der. Men det er vanskelig å sammenligne dette med hva jeg har gjort tidligere sesongåpninger. Jeg må vente til litt lengre renn på Beito før jeg får de virkelige svarene på om denne sesongen blir bedre enn i fjor, forklarer Marit.

Flere fall

Om Bjørgen var fornøyd med lørdagens individuelle sprint, var hun langt mindre tilfreds etter lagsprinten søndag. Både Marit og makker Astrid Urenholdt Jacobsen falt i det kaotiske løpet, og Norge endte til slutt på sjetteplass.

- Det ble litt knall og fall. Det var liksom ikke dagen vår, og med to fall sier det seg selv at det gikk som det gjorde.

Nå ser Bjørgen fram til landslagssamling på Gålo 8. november, dersom snøforholdene tillater det. Så er det altså nye renn i verdenscupen på Beitostølen 24. november. Men først skal Marit Bjørgen være gjest hos Johan Golden og Henrik Elvestad i Tv2-programmet Golden Goal.

- Det må vel gå bra, tror Bjørgen, som slett ikke gruer seg til å møte humorduoen.

- Nei, det blir bare artig.

STERK: Marit Bjørgen hentet inn konkurrentene en etter en i Tyskland.