Han håper på en rask avklaring i striden mellom Skaun håndballklubb og Buvik idrettslag slik at spillerne rekker sesongstarten.

- Forbundet avgjør overgangssaken. Jeg tror ikke Buvik IL vil få medhold, sier Arild Stav som mener det finnes klare regler for overganger.

Når forbundet får papirene på den omstridte overgangssaken, håper han at de ikke ser den som kompleks at det må settes ned ei granskingsgruppe. Da kan det ta tid før avgjørelsen kommer, og spillerne kan få problemer med å rekke den første kampen. Slik Trønderbladet tidligere har skrevet om, krever styret i Buvik IL at alle regninger er oppgjort før en overgang kan skje.

Fraskriver seg ansvar

15-årslaget har allerede trent i en måned. Stav sier at spillerne selvsagt skal gjøre opp treningskontingenten og medlemsavgifta, men at de ikke kan lastes for den gamle gjelda. Den må hovedstyret i Buvik IL, stå til ansvar for, mener Stav som synes at hovedstyret fraskriver seg det økonomiske ansvaret.

- Vi prøver å skåne spillerne. Dette er ungdom, og det viktigste for dem er at de får spille og ha det artig, sier Stav.

Dersom saken hadde vært håndtert på en annen måte fra starten av, tror Stav at foreldre og spillerne ville ha gjort så godt de kunne for å få dekket gjelda.

Farer ikke med juks

- Det er ikke tatt noe initiativ for å skaffe midler tidligere, og sannsynligvis har det vært for dårlig kommunikasjon mellom håndballstyret og hovedstyret. Det nye styret er blitt fritatt for ansvar. Dette blir en litt for konfronterende linje, sier Stav og legger til at Skaun håndballklubb ikke ønsker å ta over gjelda fra den nedlagte håndballavdelinga.

Bjørn Hammer, leder i Buvik IL, opplyser at 15 jentespillere og seks seniorspillere har meldt overgang. Buvik IL har ikke seniorlag. Han betrakter det hele som en vanlig overgangssak, og han understreker at det ikke fares med juks i Buvik IL. Striden mener han har skadet laget og han personlig, og at han føler seg tråkket på.

I LUFTA: Hvilken klubb de 21 spillerne fra Buvik IL får kjempe om ballen for, må avklares før sesongstart. (Foto: Øyvind Brostrøm)