Trelasten på Støren venter på avklaring med forsikringsselskapet, for å finne hvilken løsning de kan gå for etter brannen på torsdag. Det var et sorteringsverk som brant ned.

Les mer: Totalskadd i brannen

Les også: Bygningen kan kollapse

Det som er sikkert, er at det vil ta på tida å få satt opp et nytt bygg.

– Det vil ta åtte måneder å få opp et nytt bygg, forteller Ola Haukdal, som er driftssjef ved Kjeldstad trelast Støren.

Mye utstyr som må på plass

Det som tar lengst tid, er bygging og montering av utstyret som trengs i det som var et sorteringsverk. En 700 kvadratmeter stor fabrikkhall, hvor Kjeldstad sorterte treverket etter kvalitet og styrke. Bygget ble satt opp i 1973.

Les også: Påvirker ikke leveransene

Avhører vitner

Politiet avhører fredag fortsatt vitner som kan belyse saken. De skal på befaring på branntomta fredag. De tror det er for farlig å bevege seg inn i branntomta, da den har gitt etter såpass mye under den sterke varmen under brannen. Dermed må muligens deler av bygget rives, før de kan granske branntomta.

Les mer: Forberedte evakuering av naboene

Vakthold

Gauldal brann og redning avsluttet sitt arbeid på branntomta rundt kl 15 torsdag. Bedriften selv tar seg nå av vaktholdet ved eget industrivern, opplyser Arvid Karlsen i Gauldal brann og redning.

Driftssjef Ola Haukdal og administrerende direktør Rolf Solberg diskuterte fredag formiddag hvordan de skal gripe an situasjonen, etter en sorteringshall brant ned natt til torsdag på Kjeldstad trelast Støren.