Rådmann Roy J. Jevard vil fjerne alle blomsterkassene på rådhusplassen i Melhus fordi han mener det er for tidkrevende å luke i dem. Politikerne har ikke ville sette av penger til å rive dem, og erstatte dem med noe annet. Imidlertid er en av kassene allerede blitt revet.

Utredningsgruppe

Ordfører Jorid Jagtøyen sier at blomsterkassen er tatt vekk i forbindelse med ombygging av rådhuset til det kommende familiesenteret.

- Vi har satt ned ei gruppe som skal se på hvordan det skal bli på plassen. Spørsmålet er hvor mange blomsterkasser som skal bort, sier Jagtøyen.

Erstattes med scene

Jagtøyen opplyser at det kan bli bygd en liten scene i området mot NAV-kontoret.

- Barnehagebarn kan opptre på scenen. Det vil også være mulig å skjerme området slik at en kan selge billetter ved arrangementer og kunne søke om skjenkebevilling, sier Jagtøyen.

Melhus formannskap var sist mandag på tur til Drammen for å se hvordan Drammen har utviklet sitt sentrum etter at E18 ble lagt utenom Drammen sentrum. Oppfordringa fra Drammen var at det lønner seg å bruke kommunale midler på offentlige rom, og at offentlig pengebruk motiverer næringslivet og andre private interesser til å komme med tilskudd.