Mobilspillet Pokémon Go har fra første stund slått voldsomt an helt siden lanseringa i juli. . Også i Melhus er det stoppunkter som skal sjekkes.

Fant flere

Utenfor Melhus rådhus sitter en guttegjeng fra Melhus med hver sin mobiltelefon i hånda. De spiller Pokémon Go som der spillerne skal gå rundt omkring for å finne figurer ved hjelp av mobiltelefonens gps-system. Når en nærmer seg den aktuelle figuren, vil den dukke opp på skjermen. Spilleren fungerer som en trener og skal altså fange digitale figurer via smarttelefonen.

- Det er gøy, artig og sosialt å spille dette, sier Martin Aune Johansen (13), Eirik Skurdal (13) og Fredrik Moe Sørensen (11).

De forteller ivrig at det er to stopp i nærheten av der de står ved rådhuset. Den ene er på Melhus bibliotek mens den andre er ved Martin Tranmæl-statuen. Dessuten skal det være en stopp ved Melhus bedehus og ved den gamle jernbanestasjonen.

Sosialt

- En kan møte andre og en kan være en del av ei større gruppe, forteller Martin.

Fredrik synes spillet er fint å prøve seg på nå i sommer.

- Det er bedre å være ute enn å sitte inne for å spille dataspill, sier Fredrik.

Lanseringa av spillet var i USA og Australia 6. juli, og så skulle det tas i bruk i Norge 16. juli. Da ble det kjempepågang på servere, og Pokémon Go slet med kapasiteten.  Siden har det kommet advarsler om at folk som bruker spillet, må være påpasselig med å se seg for når de går rundt omkring og ikke bare se på mobiltelefonen.

Like i nærheten er det to stopp. Melhus bibliotek ligger rett bak buskene.