For inntil et par år siden var det sterkt press på markedet for hybler og leiligheter på Støren. Det ble etablert mange nye steder å bo for ansatte ved Norsk Kylling. Ifølge senterleder Kåre Jon Langberg ved Domussenteret er denne boomen over.

– Mange bodde i sentrumsnære hybler for å ha kort veg til Engan. Nå er denne hybel-boomen borte. Vi merker at Norsk Kylling har redusert bemanninga, og at flere av de ansatte har etablert seg mer fast i hus og leiligheter utenfor sentrum, sier Langberg.

Rimelig godt fornøgd med 2015

At færre arbeidsinnvandrere bor i Støren sentrum påvirker handelen ved Domussenteret. Men senterlederen opplyser at de holder stand. I 2015 hadde senteret en omsetning på 148 millioner kroner. Dette er en økning på én million kroner fra året før. I gjennomsnitt handles det for 490.000 kroner pr. dag ved Domussenteret.

– Vi er rimelig godt fornøgd med 2015. Coop Extra står for halvparten av omsetninga hos oss, og det er der det har bremset opp. Men Domussenteret kjemper for å beholde posisjonen på Støren, og omsetninga for i fjor viser at vi lykkes, sier Kåre Jon Langberg.

Roland Hofstad blir ny butikksjef ved Coop Extra, og forlater Coop-butikken på Lundamo til fordel for Støren. (Se saken ovenfor).

Holder posisjonen

At Domussenteret har Post i butikk, apotek og vinmonopol tror Langberg er viktig for å opprettholde posisjonen på Støren.

Senteret arbeider også med planer for en butikk til. Det er mulig å frigjøre rundt 150 kvadratmeter fra «Hus og hjem» i andre etasje.

– Vi jobber med å få inn en leietaker, men det er for tidlig å si hvem det blir. Støren sentrum trenger påfyll av nye butikker, sier Kåre Jon Langberg.

Han har også stor tro på bokhandelen etter at den ble en del av Notabene-kjeden. Les om re-åpninga i januar her.

Under valget sist høst ble Domussenteret brukt som valglokale for forhåndsstemming. Les her.

Senterleder Kåre Jon Langberg har lagt fram tall for omsetninga ved Domussenteret i fjor. Den havnet på 148 millioner kroner, inkludert merverdiavgift.