Avslutninga av vintersesongen på Soknahytta vart søndag markert med en solfylt og vellykket skidag, som trakk 200 små og store som liker ski og det enkle friluftsliv.

Da søndagen opprant med sol og godt skiføre lot mange seg friste til å ta på seg skiene igjen for å bli med på skidagen ved Soknahytta, som ble arrangert for tredje gang i år. Naturstien med lure spørsmål som var satt opp langs løypetraseen fra Øveregga og Sandbakken var det mange som prøvde seg på. Vel framme ved målgang ved Soknahytta var det mange blide fjes å se hos barna da medaljene ble hengt om halsen. Etterpå vanket det gratis servering av pølse, saft og svartkjelkaffe til alle. Deretter var det full fres med skileik, aking, snøballkrig og treklatring utenfor hytteveggen.

Soknahytta som vart åpnet for 21 år siden, etter en ide fra Arnt I. Solberg. Prosjektet kan beskrives å ha blitt en stor suksess som i dag betyr mye for folkehelsa og som en sosial møteplass både for soknedalinger og folk fra nærmeste omegn.

- Vi er veldig godt fornøyd med besøket på Soknahytta i vinter, sier leder Haldis Børseth, Særlig i februar hadde vi stor omsetning på salg av kaffe, saft og vafler. Soknahytta står ellers åpen hele året, og kan derfor brukes av turgåere også på sommers tid.