– Vi har fått forhåndsvarsel om 10 nye smittetilfeller, og så skal det komme en oppdatering klokka 12 slik at det kan bli enda flere smittetilfeller, sier enhetsleder Monica Brækken i Melhus kommune.

Senere på tirsdagen ble det registrert enda flere smittetilfeller, og det ble totalt 14 nye. Melhus har nå fått registrert totalt 454 tilfeller i koronatiden.

Eldre er også smittet

Brækken opplyser at de smittede er i alle aldersgrupper, og at selv personer over 85 år er blitt smittet av covid-19.

– De siste 14 dagene er 74 personer i Melhus blitt smittet. Av disse er 13 over 85 år. Både vaksinerte og uvaksinerte eldre er blitt smittet av covid-19, sier Brækken.

I forrige uke var det smitterekord slik Trønderbladet skrev. I går fikk Melhus registrert to nye smittetilfeller, og utover tirsdagen 14 nye tilfeller.

Kriseledelsen i Melhus har hatt møte, og Brækken vil foreløpig ikke si noe om hva kriseledelsen har besluttet for Melhus.

– Inntil videre gjelder de nasjonale anbefalingene, forteller Brækken.

De nasjonale anbefalingene er å bruke munnbind i butikker og i kollektivtrafikken/drosjer, og kravene til karantene er blitt innskjerpet for vaksinerte og nærkontakter.

Mer åpent i teststasjonen

Siden det er en tydelig smitteøkning, har kommunen besluttet å ha den kommunale teststasjonen åpen fem dager i uka igjen. Det er også gått ut mange selvtester fra kommunens lager. Melhus kommune pakker selv hurtigtestene.

– Det ble delt ut over 4000 selvtester i forrige uke, og det må være langt over behovet, sier Brækken.

Midtre Gauldal kommune har fått melding om 11 nye smittetilfeller, og kommuneoverlege Bjørn Lyngen forteller at det er smitteutbrudd i et miljø der folk har valgt ikke å vaksinere seg. Kommuneoverlegen oppfordrer folk til å vaksinere seg. Totalt er det registrert 175 tilfeller av covid-19 i koronatiden.