Kommentar til Matt Hayes sitt innlegg:

Jeg har fisket i Gaula fra begynnelsen av 80 tallet og frem til i dag.

Laksefiske var samtaleemne hele vinteren og jeg og noen gode venner har brukt det meste av sommeren på denne praktfulle hobbyen og rekresjonen som dette er.

Noe av gleden har også vært å vise frem fangst om man har vært så heldig å få en. For deretter å foredle og nyte gode måltider som denne fisken gir. Men selv om laksefiske har en så vesentlig plass i mitt og flere med meg sitt liv, synes jeg det er uhørt å fiske om det er så at ikke laksestammen vi har tåler beskatning.

Drive og leke med fisken for så å slippe den ut igjen i håp om at den skal klare seg, er forkastelig i mine øyne. Om det er så at laksestammen er så truet, kan det ikke være annet enn fredning som er rett.

Jeg finner det veldig underlig at Hayes trekker frem Eggafossen som et stort problem, men unngår og nevne Gaulfossen. Jeg er enig i at Eggafossen godt kunne vært fredet. Men Gaulfossen på mye vann er jo et MYE større problem.

Hayes sammenligner med å skyte elg fra bilvindu og fiske i Eggafossen. Han presiserer at det skal utøves sportsfiske.

Da spør jeg meg hvertfall hvorfor ikke Gaulfossen blir nevnt. Hvilken laksefisker med respekt for seg selv vil kalle det som foregår der for sportsfiske. Det kan jo knapt kalles å fiske i det hele tatt.

Mitt inntrykk er at det en liten gruppe med eksklusive vald som jobber jevnt og trutt for å få bort "folkefisket" og fylle valdene sine med rike utlendinger som skal leke seg med laksen vår.

Hadde Hayes og hans medsammensvorne virkelig tenkt på laksen, så hadde de satt bort stanga til elva var "friskmeldt" igjen, det har jeg gjort. De ønsker å stå frem som idealister, men får null respekt hos meg. Jeg har sett for mye død laks som et resultat av CR.

Tormod Weberg