Tirsdag skal slaget om tildeling av skjenkeløyver stå på nytt i Melhus kommunestyre. Samme kampen sto for fire år siden, men da var det seks skjenkeretter som skulle fordeles. Denne gang er det ni. Årsaken til at det er et bestemt tall, er at Ap, KrF, V og SV har inngått et forlik om et såkalt skjenketak.

Det er ventet en viss spenning rundt avstemninga. Flertallet har 23 stemmer bak seg, mens mindretallet har 22. Da komite for liv og lære behandlet retningslinjene, ble det faktisk flertall med seks mot fire stemmer for å oppheve skjenketaket.

For innvandrerne

Selv er hun administrerende direktør i AS Nielsen & Johnsen, en 130 år gammel trondheimsbedrift som har utstyrsleveranser til oppdrettsnæringa, offshore og bygg/anlegg. Hun bor på Ler på sjuende året, og i blant har hun behov for å ta med kunder ut på restaurant.

I slike sammenhenger vil hun gjerne at de skal ha muligheten til å ta seg et glass øl eller vin om de for eksempel besøker den italienske restauranten i Melhus sentrum. Men den har ikke skjenkerett. Skal hun gå ut med kunder i Trondheim, må hun regne med ei drosjeregning på 700 kroner når hun skal hjem.

Konkurransefortrinn

INTET ARGUMENT: - Fyllekjøring har vi jo hver dag kan vi lese i avisa, og de som gjør det, har som regel et alkoholproblem. Den skyldes neppe restaurantbesøk, mener Trude Herab Saanum som mener potensiell fyllekjøring ikke kan brukes som argument.