Lørdag kommer forfatteren Dag Solstad til Fjøsfestivalen i Melhus, og litteratursjef Ane Nydal ønsker å overraske forfatteren med noe som kan knyttes til Solstads store interesse for travhester.

Vil gi et minne

Solstad har nylig gitt ut boka "Det uoppløselige episke element i Telemark i perioden 1591-1896", og den handler om hans egen slekt.

-Siden Solstad er opptatt av trav, ønsker vi å gi ham trønderske travhesters stamtavle fra perioden 1591-1896, forteller Nydal.

Litteratursjefen har ikke slike stamtavler for hånden, og hun håper noen kan bidra. Kan du hjelpe, vil Fjøsfestivalen gjerne høre fra deg.

Til badstua

Solstad skal altså komme til Fjøsfestivalen på lørdag, og litteratursjef Nydal forteller at hun har vært i samtale med Solstad om at han kan komme til badstua som er satt opp bak Loddgarden. Solstad hadde ifølge Nydal, avslått å komme i badstua om den er varm. Begrunnelsen var etter det Fjøsfestivalen fikk opplyst, at Solstad mente han ville dø.

- Jeg har sagt til ham at det er svalere i badstua om det ikke fyres i den, og jeg kan vifte med ei spansk vifte, sier Nydal.

Så den som kommer til Fjøsfestivalen på lørdag, vil få se om Solstad er villig til å entre badstua som ligger ved Lodda/Loddbekken. Ifølge Nydal har Solstad bekreftet at han vil gå inn i badstua, og at han vil lese trønderske hesters stamtavler fra perioden 1591 til 1896.  Lørdag kommer forøvrig Solstad til Melhustorget for å signere.

Tirsdag var det ny visning av låveoperaen, og det var den svært populære "Fjøs til fjøs" med Trondheim Sifonietta. Den siste visninga av låveoperaen er onsdag kveld.

Kan du hjelpe litteratursjefen med trønderske hesters stamtavle, kan du henvende deg til henne via e-postadressen anenydal@gmail.com.