Ordfører Gunnar Krogstad tok selfie sammen med 100-årige Anne Grønli på Hølonda helsehus, og 100-åringen tok stuntet med et smil.

På etterskudd

- 100 år er en respektabel alder. Dessverre kunne jeg ikke komme da du fylte 100 år 20. juli. Det er ikke din skyld at du er født midt i ferien. Det var ikke så mye ferie da du ble født, sa ordføreren i talen til Anne Grønli.

Selve dagen ble feiret med rundt 60 gjester, og noen dager før kom brevet fra kong Harald der hun ble gratulert med den store dagen.

Besøk

I dag torsdag var det dekket til kaffe inne i storstua, og mange av beboerne på Hølonda helsehus var til stede da ordføreren holdt tale og overrakte blomster. Ved kaffebordet pratet Krogstad (56) og Anne Grønli (100) sammen, og etter selfie spurte ordføreren forsiktig om han fikk bli med på rommet hennes for å se brevet fra kongen og høre hvordan hun har det på Hølonda helsehus.

Anne Grønlie var nest eldst i en søskenflokk på åtte, og vokste opp på Hølonda. Hun jobbet ulike steder og deriblant som taus Hovin før hun dro til Vestlandet der hun jobbet på tekstilfabrikk. Framkomstmiddelet var moped.