Tinemor og Tanita’s Breed var hestene som vant for Bjørn Garberg. Noralf P. Brækken og Boye Ølstøren vant også løp.

Travtreneren fra Kvål satte seg opp bak seks hester på Leangens doble V5-kjøring mandag denne uka. Tre av dem har han sjøl i trening, og to av dem vant han med.

I løpet som Tinemor vant, var det Trønder Svarten og Atle Eggan som tok teten med Vinge Blessen og Noralf P. Brækken i rygg. Opp utvendig i sprintløpet kom Garberg med Tinemor, som etter hvert overtok og dermed vant løpet fra dødens. Vinge Blessen ble toer, mens en annen av Bjørn Garbergs stallhester, Kos Turi, ble treer med Simen Bremseth Jessen i sulkyen.

Den andre seieren til Garberg kom med Tanita’s Breed i et voltestartløp over 2140 meter. Ekvipasjen kom godt i gang fra springspor på strek, og på oppløpet tok de seg forbi Fighting Trotter/Frank Westberg som hadde ledet hele veien. I tillegg til disse to seirene ble det to tredjepremier på Bjørn Garberg, med Storeng Støveren og Sterkrun.

Vant med 50 meter

Noralf P. Brækken rader for tida opp seirer med egentrente Umulius. Medregnet lokalkjøring i Rissa lørdag ble seieren mandag den fjerde strake. I et lite felt med åtte hester til start sto Brækken-hesten på 20 meter tillegg. Femåringen etter Buås Svarten avanserte raskt til rygg på lederen, overtok teten og fikk et par lengders forsprang. Et forsprang som ble til både 20 og 30 meter. I mål var Umulius nærmere 50 meter foran hesten på andreplass, Viggdine og Atle Solhus. Med andre ord, seieren var fullstendig overlegen, og flere ventes i grunnlaget.

Sjette med Ivers

Bosberg-eide Vorset Ivers er en traver som gjerne rader opp seirer. Siden tidlig i sommer har Boye Ølstøren vært fast kusk bak Spikeld-sønnen. Mandag kom den sjette triumfen for hans del. Det ble femte par utvendig fra start. Etter avansement på første bortre langside og videre angrep i påfølgende sving, ble Vorset Ivers første hest i andresporet. Lederhesten Storeng Stil ble satt under kraftig press, og nedover oppløpet fikk Ølstøren en ledelse som økte til 15 meter i mål. Dette var kveldens nest siste løp, i det siste ble det andreplass til Ølstøren med Mr. Nice Guy. Det ble også en tredjepremie til melhuskusken med Deelita Image.

Thomas Mjøen ble nummer to med Ånøyknekten, som spurtet veldig bra i sitt løp fra et litt vanskelig startspor.