Prisene på omsatte borettslagsboliger hos Garanti Eiendomsmegling gikk ned med 3,4 prosent i september. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris var 20 122 kroner.

Opp 0,9 prosent så langt i år

Siden årsskiftet har boligprisene i Garanti steget med 0,9 prosent. Boligprisene steg med nesten åtte prosent i første kvartal 2008, mens isolert sett i tredje kvartal sank prisene med fem prosent.

- Vi har registrert flere oppdrag nå enn på samme tid i fjor, prisendringene er moderate og vi ser at salget går raskere, sier Stein Drogseth, administrerende direktør i GARANTI Eiendomsmegling.

Raskere salg

I september var det 1,6 budgivere pr bolig, og dette er en samme som forrige måned. Det ble i gjennomsnitt lagt inn 3,8 bud pr bolig i september, noe som er en oppgang på 0,5 fra august i år. Antall gjennomsnittlige omsetningsdager per bolig var 44 dager i september. Dette er ni dager mindre enn forrige måned.

- Til tross for ingen endring i antall budgivere går salget raskere nå enn det gjorde for en måned siden. Det er et positivt signal for månedene framover, sier Drogseth.