Det er 19 påmeldte til Bondens marked på Melhus på lørdag, og i tillegg har næringsforeninga invitert ti lokale produsenter som gjester. Dermed er det totalt 29 tilbydere som blir representert på markedet.

–Det er helt utrolig. Det har aldri vært så mange på Bondens marked på Melhus før. 19 produsenter er jevngodt med et godt marked i Trondheim. Dette blir bra, sier en entusiastisk Øygunn Skaret, markedsleder Bondens marked Trøndelag.

Les også: Nesten utsolgt lenge før stengetid

Langreist kortreistmat

Mange av produsentene reiser et godt stykke for å være med. Blant annet kommer Brubekken Gardsmeieri fra Angvik i Møre og Romsdal, og klippfiskprodusent Knut Garshol fra Kristiansund.

I tillegg blir det blant annet reinsprodukter fra Røros, gårdsmat fra Hitra, lefse fra Verdal og fisk fra Uthaug, men også selvfølgelig hellokale varer fra Gammelgården Lysklæt, og mange spennende produkter fra produsenter fra resten av Trøndelag.

Knut Garshol har solgt klippfisk på Melhus tidligere også, og han kan fortelle at markedet har tatt seg veldig opp i løpet av de gangene han har vært her.

Første gang det var Bondens marked på Melhus, var som en prøveordning i 2014. Senere ble tilbudet etablert i samarbeid med Næringsforeninga i Melhus, og avholdt en gang i 2015, og en gang tidligere i år.

–Vi opplever en sterk forbedring, og sist var jeg veldig imponert! sier Garshol.

Les også: Suksess igjen for Bondens marked

Vinn-vinn-situasjon

Garshol mener at det er en vinn-vinn-situasjon for alle, om folk er flinke til å møte opp på markedet.

–Jeg tror nok at det da vil komme stadig flere selgere også, som hører at salget er bra. Dermed blir utvalget enda større, sier han.

Selv er han fjerde generasjon klippfiskprodusent og kremmer, og har vokst opp med dette faget. Han reiser gjerne rundt for å gjøre produktene sine kjent for folk, og for å markedsføre kvalitetsmatvarer som er laget for hånd med tradisjonelle teknikker.

Bondens marked ble etablert i Norge i 2003 etter modell fra det internasjonale konseptet Farmers Market.

Les også: Går mot strømmen

Markedet finnes i dag på om lag 20 ulike steder i Norge, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Hensikten er at folk kan kjøpe mat direkte fra produsenten.

Produktene vil variere gjennom sesongen og fra marked til marked, men ofte tilbys det oster, økologisk kjøtt, fisk og vilt, bakervarer, honning, frukt, bær og grønnsaker.